Banner
Banner

Sunt băieţii de pe altă planetă?

Băieţii sunt de pe Marte, fetele de pe Venus -această impresie o au mulţi bărbaţi şi multe femei, care trebuie să lucreze împreună. Undeva există probleme de comunicare între băieţi şi fete, între bărbaţi şi femei. Aceasta se datorează probabil faptului că pentru femei sunt importante alte lucruri decât pentru bărbaţi.

TOTAL PLICTISITOARE LE CONSIDERĂ BĂIEŢII PE FETE CÂND...

 • vorbesc permanent despre dragoste

• vor mereu să te schimbi

• întârzie întotdeauna

• sunt încrezute

• chicotesc tot timpul cu pri­etenele lor

• sunt împopoţonate şi machiate

• nu sunt abile

Educaţia:un lucru secundar?

In timp ce fetele se pot dedica în totalitate relaţiei lor, pentru băieţi mai există multe alte lucruri importante, care se află la acelaşi nivel cu prietenia - de exemplu prietenii şi alte interese. Aceasta nu înseamnă că relaţia cu prietena lor nu este importantă pentru ei, dar băieţii lasă mai degrabă relaţia să decurgă. Şi dacă relaţia lor decurge, de ce să vorbească mereu despre ea? Fetele sunt mai doritoare de comunicare. Ele vorbesc cu plăcere despre relaţia lor şi despre alte relaţii şi le plasează înaintea tuturor. Multe lucruri par importante pentru ele, chiar şi micile detalii.

Ele îşi doresc ca partenerul lor să le citească gândurile şi dorinţele şi caută apropierea, pe cât posibil, în cazul neînţelegerilor, caută motivele şi analizează relaţia. Băieţii se simt atunci uşor încolţiţi. în cazul acestui comportament diferit, un rol îl joacă şi faptul că fetelor, în timpul educaţiei, li se inoculează ideea că trebuie să se preocupe mereu de alţii, în timp ce băieţii merg pur şi simplu pe drumul lor. Pentru a se înţelege, ei trebuie să facă un pas unul către celălalt: fetele trebuie să înveţe că mai există şi alte lucruri în afara relaţiei şi că poate fi foarte frumos să ai puţin timp pentru tine.

Băieţii trebuie să înţeleagă că este important să vorbeşti despre sentimente, pentru că partenera poate înţelege doar aşa că alte interese nu au nimic de-a face cu sentimentele.