Banner
Banner

Cum e cu orgasmul?

Orgasmul reprezintă punctul culminant al excitaţiei sexuale. Unii glumeţi spun că este ca la strănut. Mai întâi te mănâncă în nas, apoi nu mai rezişti şi strănutul salvator, care pune capăt mâncărimilor, soseşte. Orgasmul se obţine atunci când organele sexuale sunt stimulate prin mângâieri, contact sexual sau autosatisfacere, atât de mult până când sentimentul de plăcere se transformă într-o destin­dere.

Aşa simt fetele orgasmul

Cu cât eşti mai excitată, cu atât mai tare ţi se întăresc sfârcurile. Respiraţia şi bătăile inimii se accelerează. Labiile se închid la culoare şi vaginul devine umed şi moale în interior, pentru a putea primi penisul. Excitaţia din organele sexuale devine tot mai mare, până se transformă în orgasm. Acest moment durează numai una sau două secunde. Muşchii din jurul vaginului se contractă ritmic. Poate ţi se face foarte cald. Câteodată, orgasmul este atât de slab, încât ai putea crede că nu ai nici unul. Dă-ţi doar timp. Fiecare orgasm este diferit.

Aşa se petrece la băieţi

Şi la băieţi, respiraţia şi ritmul cardiac se accele­rează. Testiculele şi scrotul se retrag în abdomen şi din penis se scurg câteva picături de lichid. Acestea se numesc „picăturile iubirii". Muşchii penisului se contractă şi sperma este eliminată în jeturi mici. Aceasta este ejacularea.

► Fiecare la timpul său

De cele mai multe ori, băr­baţii şi femeile au orgasme în momente diferite. Aşa, poţi simţi mai intens orgas­mul partenerului. Spre deosebire de majoritatea bărbaţilor, femeile pot ajunge de mai multe ori consecutiv la orgasm.

Doare întotdeauna prima oară?

Dezvirginarea sau deflorarea unei fete mai reprezintă încă şi astăzi ceva misterios - mulţi cred că durerea şi sângele fac parte din ea. La multe fete, himenul nu mai este intact chiar înainte de „prima oară". Deoa­rece această membrană fină nu este de la natură atât de rezistentă, se rupe la unele fete deja în copilărie, în timpul unor jocuri sau la sport. Multe nu observă nimic prima oară. Căci, oricât de rezistentă ar fi această membrană, ruperea ei nu provoacă o durere foarte mare. Durerile ce sunt percepute prima oară au cu totul alte motive. De exemplu, când fata este încordată, pentru că în sinea ei nu este pregătită pentru acest pas. în acest caz, vaginul nu se umezeşte corespunzător şi penisul nu poate pătrunde. Dacă se întâmplă aşa, nu trebuie să faceţi dragoste.

Ocazia pentru „prima oară" la noi a venit pe neaşteptate, deoarece un prieten de-al lui ne-a pus la dispoziţie camera sa. Eram atât de emoţionată încât nu m-am putut destinde. îmi era frică să nu rămân însărcinată, în nici un caz, Lasse nu a putut să mă pătrundă. CORA,17ani

''Alexander a fost atât de delicat şi de tandru încât nici nu am simţit când a pătruns prima dată în mine. Am simţit la un moment dat o înţepătură, ca şi cum cineva m-ar fi împuns cu un ac. lată ce am simţit la dezvirginarea mea. MEIKE, 17 ani''